🎥 | Favoriet RB Leipzig zonder problemen naar halve finales DFB Pokal

Sjors Tanis • 21:21, 02-03-2022 / Laatste Update: 03:45, 12-12-2023

RB Leipzig heeft geen fout gemaakt in de kwartfinales van de DFB Pokal. De club, die na de uitschakeling van Bayern München en Borussia Dortmund als favoriet voor de bekerwinst kan worden gezien, was veel te sterk voor Hannover 96, dat uitkomt in de 2e Bundesliga: 4-0.

Bij Hannover stond Mark Diemers in de basis. De oud-speler van onder andere Feyenoord werd na de 1e helft gewisseld.

Andere kwartfinales

Hamburger SV maakte in de blessuretijd gelijk (2-2) tegen Karlsruher SC, waardoor daar een verlenging nodig was. Daarin werd niet gescoord. In de penaltyserie was HSV de betere, mede omdat Ricardo van Rhijn, speciaal ingevallen voor de pingels, miste. Bij het duel tussen VfL Bochum en SC Freiburg werd het ook verlengen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Mark Flekken keepte bij Freiburg, Jürgen Locadia deed de 1e helft mee bij Bochum.

Flekken ook verder

Mark Flekken kon de 0 niet houden, maar staat met Freiburg wel in de halve finale van de Pokal. Tegen Tweede Bundesligaclub Bochum werd het na verlenging 1-2. De winnende viel in de 120e minuut. Flekken keepte de 120 minuten. Jürgen Locadia mocht in de rust bij Bochum in de kleedkamer blijven. Zijn vervanger scoorde ook nog.

Becker bij Berlin

Dinsdag plaatste Union Berlin zich mede dankzij een goal van Sheraldo Becker al ten koste van St. Pauli voor de halve finales van het Duitse bekertoernooi.