FC Barcelona betaalt Lionel Messi tot 2025(!) nog achterstallig salaris
i

Getty Images

FC Barcelona betaalt Lionel Messi tot 2025(!) nog achterstallig salaris

Matthijs Nijhuis • 14:20, 04-07-2023 / Laatste Update: 21:02, 11-12-2023

Lionel Messi is al even weg bij FC Barcelona, maar toch krijgt de Argentijnse vedette nog steeds betalingen van de Spaanse topclub - en dat nog tot 2025! Joan Laporta, baas bij Barça, vertelde in een interview met La Vanguardia dat ze Messi nog steeds salaris verschuldigd zijn. Lekker is dat! Messi verdiende in zijn laatste jaar in Spanje 138 miljoen per jaar.

Messi verliet 'zijn' cluppie in 2021 en verhuisde naar Parijs. Ook bij PSG kreeg hij nog steeds salaris vanuit Spanje. Na 2 matige jaartjes in La France heeft hij gekozen voor Inter Miami in de MLS, waar hij ook nog steeds euro's van Barça zal krijgen.

Betalen met uitstel

FC Barcelona en Messi hebben een dealtje gesloten om zijn salaris met uitstel te betalen. "Het vorige bestuur was met Messi overeengekomen dat een deel van zijn salaris met uitstel uitbetaald werd. Die regeling komt ten einde in 2025", aldus Laporta. De afspraak tussen beide partijen kwam tot stand door de moeilijkheden van de club tijdens de coronacrisis. Messi was niet de enige speler met zo'n overeenkomst. Hoeveel Barcelona hem precies nog schuldig is, is niet bekend.

In het interview had Laporta het ook over de keuze van Messi om naar de MLS te gaan en dus niet terug te keren naar Spanje. Financieel was de deal haalbaar volgens Laporta. "We hadden een akkoord met La Liga, die ons economisch plan - met daarin de terugkeer van Messi - had goedgekeurd. Maar 'Leo' had een moeilijk jaar in Parijs en wilde graag minder druk op z'n schouders."