FC Barcelona blijft maar stoken: club dreigt met rechtszaak tegen Atlético om Antoine Griezmann
i

Getty Images

FC Barcelona blijft maar stoken: club dreigt met rechtszaak tegen Atlético om Antoine Griezmann

Pim Huberts • 13:54, 09-09-2022 / Laatste Update: 05:50, 12-12-2023

FC Barcelona wil hoe dan ook cashen op Antoine Griezmann bij Atlético Madrid, ook al proberen de Madrilenen er alles aan te doen om dat te voorkomen. Barça overweegt naar de rechter te stappen als het bedrag niet op de Catalaanse rekening verschijnt. Hoe zit dat?

Atlético Madrid huurt de Franse aanvaller dit seizoen van FC Barcelona. In het huurcontract zou staan dat Atlético Madrid de linkspoot definitief moet overnemen als hij in Madrid gemiddeld meer dan dertig minuten speelt. Er zou dan 40 miljoen euro afgetikt moeten worden.

Regels verkeerd geïnterpreteerd

Coach Diego Simeone brengt Griezmann daarom wekelijks pas na een uur spelen binnen de lijnen. Maar dit blijkt niet goed genoeg. Volgens het Spaanse SER heeft Atlético Madrid de regels in de ogen van FC Barcelona echter verkeerd geïnterpreteerd.

Andere afspraak

Vorig seizoen - toen de Fransman ook al werd verhuurd aan z'n oude cluppie - gold de afspraak over meer dan 30 minuten spelen, maar dít seizoen moeten de Spanjaarden het geld neerleggen als Griezmann meer dan de helft van de wedstrijden speelt. Als Atlético zich niet aan de afspraken houdt, overweegt Barcelona om naar de rechter te stappen.

Invallende Griezmann

Afgelopen seizoen kwam Griezmann 26 competitiewedstrijden in actie namens Atlético Madrid. De 31-jarige aanvaller moet dit seizoen genoegen nemen met invalbeurten. Griezmann kwam in 5 duels na een uur spelen binnen de lijnen. In zijn beperkte speeltijd was Griezmann al wel 3-maal trefzeker, waaronder afgelopen woensdag in de Champions League tegen FC Porto (2-1 zege).