FC Barcelona is er weer bovenop, aldus FC Barcelona: afgelopen seizoen winst en dit jaar ook
i

Getty Images

FC Barcelona is er weer bovenop, aldus FC Barcelona: afgelopen seizoen winst en dit jaar ook

Eimert Pruis • 10:39, 20-09-2022 / Laatste Update: 01:06, 12-12-2023

FC Barcelona is weer happy de peppy en maakt winsten. Onlangs verhoogde LaLiga al de bestedingslimiet van Barcelona met 800 miljoen euro na een flinke 'saneringsoperatie'. Barcelona meldt nu over het seizoen 2021/2022 een winst van 98 miljoen euro en verwacht een winst te maken van 274 miljoen over het lopende seizoen.

Daarmee is Barcelona er natuurlijk nog niet. De Catalaanse topclub heeft nog altijd een schuldenlast van meer dan een miljard euro. De kortlopende schulden zijn inmiddels niet afgelost, maar langlopende schulden geworden. Daardoor heeft Barcelona weer wat ademruimte.

Centjes maken

Dat was niet het enige dat Barcelona deed om weer geld te maken en ook flink uit te kunnen pakken afgelopen transferzomer. Grote aandelen van onderdelen van FC Barcelona (zoals het mediahuis) werden voor flinke bedragen van de hand gedaan. En ook verkreeg Barcelona vast geld over toekomstige sponsoren.

Depay en De Jong altijd nog liever kwijt dan rijk

LaLiga is voorlopig blij, maar Barcelona is nog niet klaar. Memphis Depay en Frenkie de Jong moeten nog steeds vertrekken. Zij drukken relatief zwaar op de begroting (zeker als wisselspeler) en weigerden minder te gaan verdienen.