FC Barcelona op rand van CL-uitschakeling: 'Onze fouten waren dodelijk'

Joris Kaper • 14:33, 13-10-2022 / Laatste Update: 09:39, 12-12-2023

"Barcelona heeft een wonder nodig", zo schrijven de Spaanse media donderdag. FC Barcelona speelde woensdag op het nippertje gelijk tegen Inter (3-3). Dat is op zich geen slecht resultaat, maar hierdoor staan de Catalanen op het randje van uitschakeling in de Champions League. En dat dreunt nog even door in Barcelona, al kan de ploeg niet lang treuren. Zondag wacht de ontmoeting namelijk met Real Madrid.

Robert Lewandowski voorkwam met de gelijkmaker in blessuretijd een nederlaag, maar uitschakeling in de Champions League lijkt desondanks onafwendbaar. Barcelona staat 3e met 4 punten uit evenveel duels, terwijl concurrent Inter daar 3 punten boven staat. De ploeg zal daardoor na de winter misschien te zien zijn in de Europa League.

Reactie Xavi

"Deze Champions League is wreed voor ons", zei Barça-trainer Xavi na afloop. "In München, in Milaan, en vandaag met onze fouten. We hebben nog een kans voor de volgende ronde, maar dat hebben we niet langer in eigen hand. Het zal heel moeilijk zijn om verder te komen."

Xavi vond dat Barça het aan zichzelf te wijten had dat er niet is gewonnen. "Onze 1e helft was erg goed, maar onze fouten waren dodelijk. Het is wreed, het is moeilijk. Maar als de verdediging fouten heeft gemaakt, is dat mijn verantwoordelijkheid. Ik ben teleurgesteld, verdrietig, van streek en ook een beetje boos."

Topper tegen Real Madrid

Veel tijd om te treuren heeft Xavi niet. Zondag wacht namelijk aartsrivaal Real Madrid in El Clasico. De Barça-trainer keek na het gelijkspel dan ook direct vooruit naar dat duel in Madrid. "We hopen dat dit ons psychisch niet raakt. We blijven erin geloven en bereiden ons voor op zondag. We moeten goed herstellen, omdat we een aanzienlijke fysieke inspanning hebben geleverd."