🎥 | FC Barcelona rolt Valencia op met nieuwe spits Aubameyang

Eimert Pruis • 19:12, 20-02-2022 / Laatste Update: 21:14, 11-12-2023

FC Barcelona heeft even Valencia van katoen gegeven. De Catalaanse club wisselt zeer slechte potten af met grote overwinningen en deze zondag was het tijd voor dat laatste. In Valencia werd het 1-4, met een hoofdrol voor nieuwe spits Pierre-Emerick Aubameyang.

De Gabonees was bij alle doelpunten betrokken, hij maakte er zelf 2. Frenkie de Jong scoorde er ook nog 1. Luuk de Jong kwam, uiteraard, als invaller nog even in het veld. Toen was de wedstrijd allang en breed gespeeld. Hij diende vooral als bijrol in de applauswissel voor 'Auba'.

Geen Luuk, wel Pierre-Emerick

De van Arsenal overgekomen Aubameyang had voor het eerst in LaLiga een basisplaats. Geen Luuk, die als invaller tegen Espanyol nog voor 1 punt zorgde, maar Pierre-Emerick. Xavi's keuze viel goed uit. De spits scoorde al na 22 minuten en ook in de 38e minuut. In de 32e minuut was Frenkie de Jong de laatste die de bal aanraakte voordat ie in het doel belandde. Een prachtige aanval over vele schijven.

Valencia deed in de 2e helft nog wel wat terug via de beste man aan Valenciaanse zijde: Carlos Soler. Het slotakkoord was weer voor Barcelona. Invaller Pedri (hij kwam voor De Jong) schoot raak.

Wereldaanval van Barça bij doelpunt Frenkie de Jong