FC Barcelona-trainer Xavi begrijpt Messi wel: 'Hij moet altijd perfect zijn'
i

Getty Images

FC Barcelona-trainer Xavi begrijpt Messi wel: 'Hij moet altijd perfect zijn'

Eimert Pruis • 16:34, 08-06-2023 / Laatste Update: 03:48, 12-12-2023

Coach Xavi van FC Barcelona sprak de afgelopen periode veel met Lionel Messi over zijn mogelijke terugkeer. Maar de trainer zei donderdag tegen Jijantes FC begrip te hebben voor de keuze van de Argentijn, die koos voor een overgang naar het Amerikaanse Inter Miami.

"De afgelopen 2 jaar had hij het niet naar zijn zin bij Paris Saint-Germain en wilde dit soort druk niet meer. Hij is de beste speler ooit. Maar dit is zijn persoonlijke beslissing die we moeten respecteren", zei Xavi in een video-interview op Twitch.

'We waren allemaal opgewonden'

Tijdens de gesprekken merkte Xavi de afgelopen dagen een verandering bij Messi. "We waren allemaal opgewonden door de gesprekken. Eerst hij, toen ik en toen de club. Maar vaak wil je iets en lukt het toch niet omdat de omstandigheden er niet naar zijn. Misschien was het plaatje bij hem niet zo duidelijk. Maar vaak kunnen we niet bedenken hoe het is om in iemand anders zijn schoenen te staan. Het is ook zeker niet makkelijk om Messi te zijn. Hij moet zich altijd perfect gedragen, hij moet perfect zijn op het veld en moet altijd de beste zijn."