Frank Rijkaard als coach van Barcelona
Frank Rijkaard als coach van Barcelona © Getty Images
i

Frank Rijkaard als coach van Barcelona © Getty Images

'FC Barcelona wil Frank Rijkaard en Marco van Basten als trainersduo'

12:48, 31-01-2024 / Laatste Update: 12:49, 31-01-2024

Bijzonder nieuws uit Spanje: in de zoektocht naar een nieuwe trainer is FC Barcelona uitgekomen bij oude bekende Frank Rijkaard. Ook zou Marco van Basten in beeld zijn als zijn assistent-trainer.

Xavi Hernandez stopt namelijk na dit seizoen als trainer van de Catalanen. Dat maakte de coach bekend na de thuisnederlaag tegen Villareal (3-5). Het Spaanse medium Marca schrijft dat ze een terugkeer van Rijkaard als trainer wel zien zitten bij Barcelona

Succes bij Barcelona

Rijkaard was al tussen 2003 en 2008 trainer van de club. In het seizoen 2005/06 won hij met de Spanjaarden de Champions League en werd hij gekozen tot Trainer van het Jaar door de UEFA

Toch is het nieuws wel bijzonder, omdat Rijkaard al heel lang niet meer actief is in de voetbalwereld. Zijn laatste klus als trainer was in 2013. Toen was hij bondscoach van Saoedi-Arabië. 

Ook Van Basten al lang niet meer actief

Datzelfde geldt eigenlijk voor Van Basten. Zijn trainerscarrière is nooit echt van de grond gekomen. Hij was voor het laatst hoofdcoach bij AZ in het seizoen 2014/15. Daarna was hij nog assistent bij diezelfde club en bij het Nederlands elftal.

Maar dat maakt voorzitter Joan Laporta niet uit.