FC Barcelona wint laatste oefenpot in VS: De Jong in de basis en invaller Depay prikt
i

Getty Images

FC Barcelona wint laatste oefenpot in VS: De Jong in de basis en invaller Depay prikt

Eimert Pruis • 11:11, 31-07-2022 / Laatste Update: 09:05, 08-01-2024

FC Barcelona heeft de laatste oefenwedstrijd in de Verenigde Staten winnend afgesloten. In de Nederlandse nacht van zaterdag op zondag won Barça met 2-0 van New York Red Bulls. Frenkie de Jong had eindelijk weer een basisplaats en invaller Memphis Depay maakte de 2e.

Depay kwam 20 minuten voor tijd het veld van de Red Bull Arena op als invaller voor Robert Lewandowski. De van Bayern München overgekomen spits beleefde een ongelukkige avond en miste met name in de 1e helft een aantal opgelegde kansen.

Dodelijke Depay

Tijdens zijn invalbeurt toonde Depay zich efficiënter. Hij anticipeerde in de 87ste minuut uitstekend op een diepe bal van Miralem Pjanic, profiteerde dankbaar van een misverstand achterin bij de thuisclub en schoof vervolgens simpel raak.

Basisplaats voor De Jong

De Jong mocht van trainer Xavi eindelijk weer eens in de basis beginnen. De middenvelder, die door de club onder druk wordt gezet om óf te vertrekken óf een groot deel van zijn salaris in te leveren, stond op zijn geliefde plek op het middenveld. Halverwege bleef hij achter in de kleedkamer.

Nog 1 oefenduel

Met de zege op New York sluit Barcelona zijn Amerikaanse oefentrip af. Volgende week volgt er nog een oefenduel met het Mexicaanse Pumas Unam, op 13 augustus trapt de club het seizoen in Spanje af met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano.