FC Den Bosch lanceert speciaal voor carnaval het Oeteldonkshirt
Het carnavalsshirt / Screenshot FC Den Bosch X.

FC Den Bosch lanceert speciaal voor carnaval het Oeteldonkshirt

10:55, 26-01-2024 / Laatste Update: 10:58, 26-01-2024

Nog een paar weekjes slapen en dan is het voor de mensen 'onder de rivieren' weer tijd voor carnaval. Speciaal voor die feestweek heeft FC Den Bosch samen met shirtsponsor Robey Sportwear de handen ineengeslagen. Donderdag presenteerde Den Bosch het Oeteldonkshirt, verwijzend naar de naam van de stad tijdens carnaval.

'Dit tenue staat volledig in het teken van het mooiste feest van het jaar. Het donkergroene shirt met rood-wit-gele confetti-accenten maken dit shirt tot een uniek exemplaar', meldt FC Den Bosch. De nummer achttien uit de Keuken Kampioen Divisie draagt het shirt eenmalig, op 2 februari - een week voor carnaval - tegen provinciegenoot Helmond Sport.

Fans van Den Bosch of carnaval kunnen het shirt voor €69,99 kopen bij Stadion de Vliert, verschillende (carnavals)winkels in 's-Hertogenbosch en online.

Oeteldonk

Veel plaatsen in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland hebben tijdens carnaval een alternatieve plaatsnaam. Voor Den Bosch is dat Oeteldonk. Tijdens het zuipfestijn is de (groene) kikker of kikvors het symbool voor Oeteldonk.