FC Den Bosch moet ruim 240.000 euro betalen aan oude geldschieter (maar toch iets minder)
i

Getty

FC Den Bosch moet ruim 240.000 euro betalen aan oude geldschieter (maar toch iets minder)

Sjors Tanis • 14:22, 09-06-2021 / Laatste Update: 20:34, 05-01-2024

FC Den Bosch moet ruim 240.000 euro terugbetalen aan zijn voormalige geldschieter Kakhi Jordania. Dat heeft de Bossche rechtbank woensdagochtend beslist.

Het bedrag is veel lager dan de 2 miljoen die Jordania zelf van FC Den Bosch eiste

Schadevergoeding

Bovendien wordt de uiteindelijke eindafrekening nog lager dan de 240.000 euro, die nu is vastgesteld, omdat FC Den Bosch op zijn beurt ook nog recht heeft op een schadevergoeding van Jordania. De hoogte daarvan moet in een latere procedure worden bepaald. Met de uitspraak van woensdag komt een (voorlopig) einde aan de juridische 2-strijd tussen FC Den Bosch en Jordania. Die begon 2 jaar geleden nadat de licentiecommissie van de KNVB de Georgische zakenman verbood om FC Den Bosch over te nemen.

Zitting van 7 uur

FC Den Bosch en Jordania stonden 3 maanden geleden tegenover elkaar tijdens een bijna 7 uur durende zitting in de Bossche rechtbank. Althans, FC Den Bosch de advocaat van Jordania stonden tegenover elkaar. De Georgische zakenman zelf was via een videoverbinding vanuit Moskou 'aanwezig'. 

Aan het einde van die zitting kwam rechter mr. C. Schollens tot de conclusie dat beide partijen toch nog moesten proberen er onderling uit te komen. Zij gaf hen daarvoor 2 weken de tijd.Een akkoord kwam er echter niet, waardoor de rechtbank woensdag uitspraak deed.