FC Den Bosch presenteert piepjonge Pool als nieuwe hoofdtrainer
i

Pro Shots

FC Den Bosch presenteert piepjonge Pool als nieuwe hoofdtrainer

Jeroen Rooseboom • 17:09, 10-04-2023 / Laatste Update: 04:53, 12-12-2023

Tomasz Kaczmarek heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem de rest van dit seizoen én de komende 2 seizoenen aan FC Den Bosch verbindt. De 38-jarige Pool is in Stadion De Vliert als hoofdtrainer de opvolger van Jack de Gier, die vorige maand vertrok na een 13-0-nederlaag tegen PEC Zwolle.

Kaczmarek leidt maandagmiddag voor het eerst de training bij FC Den Bosch, die volledig achter gesloten deuren plaatsvindt. Op die manier wil de club spelers en trainer in alle rust met elkaar kennis laten maken zonder aanwezigheid van pers of publiek, aldus FC Den Bosch. Komende woensdag is er wel een kennismakingsbijeenkomst waarvoor media en een aantal supporters en sponsors uitgenodigd worden.

Ervaring bij veel clubs

Kaczmarek was tot vorig najaar trainer bij het Poolse Lechia Gdansk. Voor zijn periode bij Gdansk werkte Kaczmarek onder meer bij het Duitse Bonner SC, het nationale elftal van Egypte, het Noorse Stabæk IF, de Duitse clubs Viktoria Köln, Stuttgarter Kickers en Fortuna Köln en het Poolse Pogoń Szczecin.