FC Eindhoven klimt weer naar 3e plaats door derbyzege, Jong AZ wint bij TOP Oss
i

Pro Shots

FC Eindhoven klimt weer naar 3e plaats door derbyzege, Jong AZ wint bij TOP Oss

Eimert Pruis • 22:59, 16-01-2023 / Laatste Update: 09:50, 12-12-2023

FC Eindhoven is weer de nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie. De Eindhovenaren waren wat weggezakt door slechte resultaten maar de winst in de derby tegen FC Den Bosch (4-1) zorgt weer voor een sprong in de stand. Eindhoven profiteert van het verlies van MVV.

Maandagavond in het Jan Louwers Stadion wist Eindhoven wat het te doen stond. Winnen en plek 3 is weer van hen. De nummers 1 en 2 promoveren direct naar de Eredivisie, de nummer 3 gaat in ieder geval de nacompetitie in. Het verschil met nummer 2 Heracles is liefst 8 punten.

Rottier scoort razendsnel

Evan Rottier was zich bewust van de waarde van deze wedstrijd en scoorde al zeer vroeg. Op aangeven van Charles Brym was het al raak in de 5e minuut. Niet veel later verdubbelde Naoufal Bannis de voorsprong. Nog voor rust was het weer spannend dankzij een treffer van Ryan Lejten.

Rottier juicht in de Lichtstad

Brym beslist Brabantse derby

Eerdere aangever Brym besliste in de 2e helft de Brabantse derby. Vanaf toen was het feest in Eindhoven. De blik kan weer omhoog na een wat mindere periode. Lamine Diaby-Fadiga zorgde in blessuretijd voor de kers op de taart.

Jong AZ wint bij TOP

De beloften van AZ hebben zich hersteld van het 1-0-verlies bij Telstar van vrijdag. Maandagavond wonnen ze het inhaalduel van TOP Oss. In Oss werd het 3-1 voor de jongelingen.

Feyenoord-huurling blinkt uit

De door TOP Oss van Feyenoord gehuurde doelman Thijs Jansen voorkwam dat Mexx Meerdink in de 5e minuut al een penalty benutte. Ook in de rebound redde Jansen. Toch was het later wel raak via Fedde de Jong. In de 78e minuut viel via Sem Dekkers de beslissing. Daarna scoorde Meerdink alsnog en maakte Richonell Margaret de eretreffer.

Dordrecht wint bij Jong Utrecht dankzij andere Feyenoord-huurling

Dordrecht heeft Jong FC Utrecht weer een nederlaag toegebracht. Na 2 overwinningen moesten de Utrechtse beloften zo 2 nederlagen slikken. Dodrecht won eindelijk weer na 3 verliespartijen. De 'Schapenkoppen' dankten ook een huurling van Feyenoord. Aliou Baldé scoorde al in de 4e minuut.

Dordrecht-spelers knuffelen Baldé