FC Eindhoven verrast Almere City en gaat met voorsprong richting 2e play-off-duel

Yvo van Dorst • 23:56, 22-05-2023 / Laatste Update: 05:39, 12-12-2023

FC Eindhoven heeft als nummer 8 van de Keuken Kampioen Divisie de nummer 3 Almere City verslagen. In de 1e van hun 2 play-off-duels wonnen de Brabanders met 1-0 van de ploeg uit Almere, waardoor ze vrijdag met een voordeel naar Flevoland afreizen.

De Eindhovenaren begonnen de wedstrijd goed, maar het alternatief ging al snel weer naar Almere City. Echt enorme kansen kwamen er niet in de 1e helft, waardoor allebei de teams zonder goals de kleedkamer ingingen.

Bevrijdende goal

Uiteindelijk had de thuisploeg uit Eindhoven 76 minuten nodig om de openingstreffer te maken. Dyon Dorenbosch was de redder in nood voor de ploeg van trainer Rob Penders. De beslissing in dit tweeluik valt aanstaande vrijdag, wanneer het Yanmar Stadion het strijdtoneel is voor het beslissende duel.