FC Emmen en FC Volendam spelen gelijk in degradatiekraker

Joris Kaper • 23:56, 14-10-2022 / Laatste Update: 03:47, 12-12-2023

In een niet al te hoogstaande, maar spannende wedstrijd hebben degradatiekandidaten FC Emmen en FC Volendam gelijkgespeeld. In Emmen stond na 90 minuten spelen een 1-1-stand op het scorebord.

De ontmoeting tussen FC Emmen en FC Volendam was een heuse kelderkraker in de Eredivisie. De ploegen bezetten namelijk de 17e (FC Emmen) en 18e en laatste plek (FC Volendam). Beiden ploegen wisten tot nu toe 5 puntjes te pakken in 9 wedstrijden en dus stond er veel op het spel.

1e helft

Voor de thuisploeg begon de wedstrijd niet best, want Lucas Bernadou moest al na 5 minuten worden gewisseld wegens een blessure. Toch had Emmen een veldoverwicht in de 1e helft en na een half uur spelen waren er grote kansen voor Mark Diemers en Ahmed El Messaoudi, maar de bal wilde er niet in. 5 minuten voor rust verprutste El Messaoudi een levensgrote kans toen hij de bal van dichtbij kon binnenschieten en daardoor stond er bij rust een 0-0 op het scorebord.

2e helft

In de 2e helft kroop Volendam meer uit z'n schulp en kreeg het zowaar ook de nodige kansen. Na een dik uur schoot Walid Ould Chikh Volendam dan ook op een 0-1-voorsprong. Lang kon de uitploeg daar niet van genieten, want El Messaoudi schoot 3 minuten later de gelijkmaker al tegen de touwen. Daarmee maakte hij zijn gemiste kans uit de 1e helft meer dan goed.

Het spel golfde daarna op en neer en Emmen perste er nog een klein slotoffensief uit. Maar tot goals leidde dat verder niet en dus bleef het 1-1. Daarmee stegen beide ploegen 1 plekje op de ranglijst, maar concurrent Vitesse heeft, met 1 punt minder, nog een wedstrijd tegoed. De Arnhemmers spelen zaterdag tegen SC Cambuur.