FC Emmen na winst tegen VVV-Venlo weer stap dichter bij terugkeer in Eredivisie
i

Pro Shots

FC Emmen na winst tegen VVV-Venlo weer stap dichter bij terugkeer in Eredivisie

Sjors Tanis • 22:00, 19-03-2022 / Laatste Update: 06:28, 12-12-2023

FC Emmen lijkt hard op weg om een jaar na de degradatie terug te keren in de Eredivisie. De Drenten wonnen zaterdag met 0-2 bij VVV, terwijl alle concurrenten vrijdag punten lieten liggen.

Waar achtervolgers FC Volendam (1-1 tegen ADO Den Haag), Excelsior (1-1 tegen TOP Oss) en FC Eindhoven (2-2 tegen Jong Ajax) bleven steken op een gelijkspel, boekte FC Emmen in Venlo een dik verdiende zege.

Scoreverloop

Rui Mendes opende na ruim een uur spelen na een prachtige pass van aanvoerder Jari Vlak de score. In blessuretijd zorgde Azzeddine Toufiqui voor de beslissing.

De wedstrijd had voor VVV een feestelijk tintje moeten hebben, want alles stond in het teken van het 50-jarig bestaan van stadion De Koel. De ploeg van trainer Jos Luhukay speelde in speciale jubileumshirts, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan Giro 555. Door de nederlaag zien de Limburgers, die 10e staan in de Keuken Kampioen Divisie, deelname aan de play-offs steeds verder uit het zicht raken.

Koploper Emmen

FC Emmen ligt juist op koers voor promotie. De koploper heeft 67 punten, 3 meer dan FC Volendam. Excelsior (59) en FC Eindhoven (58) volgen al op gepaste afstand van de ploeg van trainer Dick Lukkien. De bovenste 2 ploegen promoveren direct naar de Eredivisie.