FC Groningen begint KKD-avontuur met 3 punten, Emmen geeft zege weg bij Cambuur

Noah Hoogenboezem • 00:18, 12-08-2023 / Laatste Update: 04:31, 08-01-2024

FC Groningen is de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een overwinning. Thuis tegen Jong Ajax werd de wedstrijd traditioneel gestaakt, maar Groningen won wel met 4-1. Cambuur en FC Emmen, net als Groningen afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Eredivisie, speelden gelijk tegen elkaar.

Groningen stond bij rust met 1-0 voor door een goal van Marco Rente en vlak na rust zorgde Romano Postema voor de 2-0. Bij het juichen vielen er een paar bekertjes bier op het veld en dus werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Toen er weer verder gespeeld werd, liep Groningen simpel uit naar een 4-1-zege. Dat was de 1e competitiezege voor Groningen sinds 25 februari.

Cambuur redt een punt

FC Emmen mocht op bezoek bij mede-degradant Cambuur en leek het seizoen goed te beginnen toen het met een 2-0-voorsprong de rust inging. In de 2e helft kwam Cambuur terug en diep in de blessuretijd maakte Wiebe Kooistra toch nog de 2-2.