FC Groningen deelt flinke dreun uit aan ADO Den Haag in strijd om rechtstreekse promotie
FC Groningen viert feest in Den Haag. © Pro Shots

21:55, 29-03-2024 / Laatste Update: 22:20, 29-03-2024

FC Groningen heeft drie hele belangrijke punten gepakt op bezoek bij ADO Den Haag. De ploeg van Dick Lukkien won door fraaie doelpunten met 2-0 en mag blijven hopen van rechtstreekse promotie naar de Eredivisie, terwijl het voor ADO steeds lastiger wordt.

De bezoekers, die in de veertiende speelronde nog op plek 14 stonden, zetten de uitstekende reeks daarmee door. Voor rust kwam FC Groningen via een mooie aanval op voorsprong. Luciano Valente trok de bal uiteindelijk voor en Romano Postema liep de bal binnen.

FC Groningen vierde het feestje voor een tribune met alleen maar ADO-fans. Niet slim, zo bleek. Uiteindelijk kon één fan zich niet beheersen en die gooide een bekertje op het veld. Genoeg reden voor scheidsrechter Marc Nagtegaal om iedereen kort naar binnen te sturen voor een 'afkoelperiode'. Twee minuten later ging iedereen weer verder.

Kopie van de 0-1

Halverwege de tweede helft verdubbelde FC Groningen de marge, dit keer via rechts. Ditmaal was Johan Hove de bal die de bal voorgaf en Thom van Bergen de speler die de bal binnen liep. Over en sluiten, drie punten mee naar het Hoge Noorden. Groningen vergrootte daarmee het gat naar ADO naar vijf punten, ook heeft het nog een wedstrijd minder gespeeld. Groningen staat derde met een puntje achter Roda JC.

Willem II doet goede zaken

Koploper Willem II won met precies dezelfde cijfers als FC Groningen, maar deed dat op bezoek bij Helmond Sport. Ringo Meerveld zette de Tilburgers met een verwoestende knal op voorsprong, Thijs Oosting maakte de tweede goal. Met nog zes duels te gaan is directe promotie naar de Eredivisie nu wel heel dichtbij.