FC Groningen kan zich voorbereiden op KKD na nederlaag bij RKC
i

Pro Shots

FC Groningen kan zich voorbereiden op KKD na nederlaag bij RKC

Trevor Wagener • 22:41, 15-04-2023 / Laatste Update: 07:50, 12-12-2023

FC Groningen is er zaterdag in strijd om degradatie uit de Eredivisie niet in geslaagd een resultaat neer te zetten bij RKC. De Waalwijkers wonnen dankzij een dubbelslag van Michiel Kramer met 2-1.

Hoewel RKC het beste aan de wedstrijd begon, en onder meer met deze misser van Florian Jozefzoon de beste kansen kreeg, was Groningen allesbehalve kansloos in het Mandemakers Stadion. De ploeg bood gedegen partij, maar kon niet voorkomen hoe de thuisploeg na een uur spelen alsnog de 1e goal van de wedstrijd noteerde.

Koning Kramer

Lang duurde die vreugde niet: Groningen-spits Ricardo Pepi maakte meteen gelijk, op assist van basisdebutant Nordin Musampa, en de wedstrijd werd op het scherpst van de snede verder gespeeld. Tot genoegen van RKC: Groningen-keeper Michael Verrips veroorzaakte een penalty door Julen Lobete neer te halen, waarna Kramer zijn 2e van de middag maakte.

RKC staat met 38 punten uit 28 wedstrijden keurig 8e en strijd nog volop mee om de playoff-plekken voor Europees voetbal. Groningen heeft 17 punten uit 29 en staat 17e, op 8 punten van FC Emmen (25) dat 16e staat en op 10 punten van Excelsior (15e).