FC Groningen neemt moeilijk besluit: geen fans welkom bij laatste thuiswedstrijd
i

Pro Shots

FC Groningen neemt moeilijk besluit: geen fans welkom bij laatste thuiswedstrijd

Jeroen Rooseboom • 18:19, 17-05-2023 / Laatste Update: 17:09, 11-12-2023

FC Groningen heeft na al het gedoe van afgelopen weekend tijdens de wedstrijd van Ajax een drastisch besluit genomen. Bij de voorlopig laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen Sparta op 28 mei mogen geen fans aanwezig zijn.

Dat laat de club weten op de eigen website. Ook bij de uitwedstrijd tegen Vitesse op 21 mei zijn geen Groningse fans welkom. Na een gesprek met burgemeester Koen Schuiling van Groningen werd daarna ook besloten om de deuren dicht te houden tegen Sparta. Ook fans van de club uit Spangen mogen niet naar binnen.

Supportersproblemen

Het is al weken onrustig op de tribune bij De Trots van het Noorden, met de wedstrijd tegen Ajax als triest dieptepunt. De club was al gedegradeerd en dat trok een klein deel van de supporters niet.

Er werden na 6 minuten zwarte rookbommen op het veld gegooid en ook een 'fan' rende de groene mat op met een spandoek waarin hij het bestuur van de club op niet zo vriendelijke manier vroeg te vertrekken. Na de onderbreking werd er weer vuurwerk op het veld gegooid, waarna de wedstrijd definitief werd gestaakt. Dinsdag werd het 3-2 voor Ajax bij de hervatting.