FC Groningen speelt in bekertoernooi met speciaal 'aardbevingsshirt' vol scheuren

Joris Kaper • 16:18, 18-10-2022 / Laatste Update: 02:55, 12-12-2023

FC Groningen speelt dit seizoen in het toernooi om de KVNB Beker met een zwart shirt met 'scheuren'. Daarmee vraagt de club aandacht voor de aardbevingsproblematiek in de provincie. Het shirt bevat ook een seismologisch teken en refereert volgens de club 'aan het scenario waarmee veel slachtoffers en gedupeerden van de aardbevingen te maken hebben en/of mogelijk nog te maken krijgen', aldus de Groningers.

Sinds vorig seizoen liep de aanvoerder van FC Groningen al rond met een speciale band met daarop hetzelfde seismologische teken. "FC Groningen wil zijn landelijke bereik gebruiken om extra aandacht te vragen voor het leed van mensen die slachtoffer zijn van bevingen in het verzorgingsgebied van de club”, meldt de club in een statement.

1e ronde

FC Groningen komt woensdag voor de 1e keer in actie in het toernooi. In de 1e ronde van het bekertoernooi neemt de ploeg het op tegen FC Dordrecht. Dan zal het nieuwe shirt voor de 1e keer te zien zijn.

Eerder in oktober was er opnieuw een aardbeving in het gebied. Bij de plaats Wirdum werd er eentje met een kracht van 3.1 op de schaal van Richter gemeten.