FC Twente-aanvaller Vaclav Cerny doet aangifte tegen opgepakte Heracles-fan die hem sloeg
i

Getty Images

FC Twente-aanvaller Vaclav Cerny doet aangifte tegen opgepakte Heracles-fan die hem sloeg

Eimert Pruis • 18:42, 02-05-2022 / Laatste Update: 15:57, 07-01-2024

FC Twente-aanvaller Vaclav Cerny heeft aangifte gedaan omdat hij zaterdag tijdens het duel met Heracles (1-1) vanuit de tribune een klap op zijn hoofd kreeg. De man die Cerny sloeg, een 31-jarige man uit Almelo, wordt verdacht van mishandeling.

Na een opstootje naast het doel mengden ook toeschouwers zich in het gebeuren en op beelden is te zien dat een toeschouwer de Tsjechische aanvaller vanachter de boarding op zijn hoofd slaat.

3 mensen opgepakt

De politie meldde dat er in Almelo rond de wedstrijd in totaal 3 mensen zijn aangehouden. In de andere 2 gevallen gaat het om iemand die vuurwerk gooide en iemand die agenten beledigde.

'Zware mishandeling'

Het wordt tijd om een voorbeeld te stellen, vindt Evgeniy Levchenko. De voorzitter van spelersvakbond VVCS hoopt dat er zware sancties volgen voor de Heracles-fan die FC Twente-speler Cerny dit weekend in zijn gezicht sloeg. "Stel dat de Heracles-supporter met z'n klap het oog van Cerny had geraakt... Dan houdt hij daar misschien wel blijvende gezichtsschade aan over of verliest een oog. In mijn optiek is dit gewoon een zware mishandeling, een aanslag op de gezondheid van een speler", aldus Levchenko.