FC Twente: bijzondere terugkeer en meteen uniek in Nederland
i

© FC Twente en Reitsema & Partners architecten

FC Twente: bijzondere terugkeer en meteen uniek in Nederland

Robert Hüsken • 11:58, 12-10-2023 / Laatste Update: 23:47, 04-01-2024

FC Twente keert terug naar Het Diekman, schrijft dagblad Tubantia deze donderdag. De terugkeer naar deze bijzondere grond is volgens de krant een lang gekoesterde wens van FC Twente en de gemeente Enschede. Op Sportcampus Diekman gaat de eerste selectie trainen, net als de teams van FC Twente Vrouwen.

De vrouwen gaan er ook hun wedstrijden spelen. Er komt een wedstrijdveld met tribune, er worden 5 trainingsvelden aangelegd, er komen kantoren, mediaruimtes, een kantine en een bestuurskamer.

15 miljoen

De totale kosten bedragen om en nabij de 15 miljoen euro. Daarvoor heeft Twente nu een deal gesloten met een investeringsmaatschappij. De club hoopt in de loop van 2024 te beginnen met de bouw, waardoor alles op 1 juli 2025 klaar zou moeten zijn.

Uniek in Nederland

Het wordt volgens Tubantia in Nederland het eerste trainingscentrum van een Betaald Voetbal Organisatie waarbij vrouwen en mannen van gelijkwaardige faciliteiten gebruik kunnen maken. „Dat is uniek en in het kader van gelijkwaardigheid een belangrijke ontwikkeling. Voor FC Twente is het een geweldige kans om voor de vrouwen een wedstrijdaccommodatie op Champions League-niveau te realiseren.”

Dit filmpje werd een jaar geleden al opgenomen: