FC Twente gaat Europa in: Tukkers komen tegen Sparta goed weg en pakken ticket voorronde Conference League
i

Pro Shots

FC Twente gaat Europa in: Tukkers komen tegen Sparta goed weg en pakken ticket voorronde Conference League

Sjors Tanis • 18:31, 11-06-2023 / Laatste Update: 03:35, 12-12-2023

FC Twente speelt volgend seizoen weer Europees voetbal. Na de 1-1 van donderdag tegen Sparta in Rotterdamm wonnen de Tukkers thuis met 1-0, waardoor Twente een ticket pakt voor de 2e voorronde van de Conference League. Sparta kreeg na rust veel kansen, maar een bal van de doellijn, het aluminium en keeper Lars Unnerstall hielden Twente overeind.

Vorig seizoen speelde Twente ook al in de voorronde van het 3e Europese clubtoernooi. Dat dwong de ploeg van vertrekkend trainer Ron Jans destijds af door als 4e te eindigen in de Eredivisie. Dit seizoen werd Twente 5e en ging de club net als Sparta (6e), FC Utrecht (7e) en Heerenveen (8e) de play-offs in. Daarin was Twente uiteindelijk de beste.

Bekijk ook: Wat een tranen! FC Twente-icoon Wout Brama neemt afscheid van publiek in Grolsch Veste

Welke Nederlandse clubs spelen in Europa?

Naast FC Twente spelen volgend seizoen 4 Nederlandse clubs in Europa. Dat zijn landskampioen Feyenoord (Champions League), PSV (3e voorronde Champions League), Ajax (play-offs Europa League) en AZ (3e voorronde Conference League).

Brenet matchwinner

FC Twente domineerde voor rust in de eigen Grolsch Veste tegen Sparta. Door Nick Olij, de keeper van de Rotterdammers, bleef de brilstand lange tijd op het bord. Na de pauze was het wel snel raak voor Twente. Joshua Brenet schoot en via Sparta-verdediger Shurandy Sambo ging de bal in het doel: 1-0.

Na de openingstreffer werd Sparta sterker en sterker. Arno Verschueren raakte zelfs de lat, nadat hij eerder al met een goed schot op Unnerstall was gestuit. Ook werd een bal van de lijn gehaald. Maar Twente hield stand en kon na het laatste fluitsignaal feesten in de Grolsch Veste. FC Twente plaatste zich voor de 25e keer voor Europees voetbal.

Check hier de winnende goal: