🎥 | FC Twente grijpt zege tegen NEC pas in blessuretijd

Joris Kaper • 18:32, 07-08-2022 / Laatste Update: 05:25, 12-12-2023

In een bij vlagen saaie wedstrijd heeft FC Twente op de valreep de 3 punten meegenomen uit Nijmegen. De ploeg van trainer Ron Jans versloeg dankzij een goal van debutant Sem Steijn in blessuretijd NEC met 1-0.

Na 90 minuten voetballen leken beide ploegen niet tot scoren te komen, en gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel ook wel verdiend. NEC en FC Twente maakten in hun 1e wedstrijd van dit seizoen niet bepaald reclame voor de Eredivisie, want veel kansen vielen er niet te noteren.

Nog geen Cillessen

NEC kon tegen FC Twente nog niet beschikken over doelman Jasper Cillessen. De international heeft een conflict met zijn 'bijna oude' club Valencia, zo liet Ted van Leeuwen, technisch directeur van NEC, weten.

Weinig kansen in 1e helft

De 1e grote kans was voor de thuisploeg. Oussama Tannane schoot vanaf de middenlijn op doel, maar miste het Twente-doel nipt. Aan de andere kant knalde Václav Cerný een vrije trap naast de goal van NEC-keeper Branderhorst. Tannane wist ook bij een volgende poging het net niet te vinden in de door Twente gecontroleerde 1e helft, waarna Marques ook nog dicht bij een doelpunt was met een kopbal. Meer grote kansen vielen er echter niet te noteren.

2e helft zonder veel kansen

Ook in de 1e helft was het niveau niet van een bijster hoog niveau en waren de kansen op 1 hand te tellen. FC Twente had het meeste balbezit, maar kansen creëerde de Tukkers nauwelijks. Sterker nog: de grootste kans was voor NEC. 5 minuten voor tijd kon Tavsan scoren na een snelle uitbraak, maar Twente-doelman Unnerstall wist met een goede redding een doelpunt van de Nijmegenaren te voorkomen.

Goal in blessuretijd

Twente probeerde in de slotfase nog iets te forceren, wat uiteindelijk nog lukte via een goal van Steijn. Met een wippertje werd de bal vanaf de rand van de 16 over de NEC-verdediging heen gelepeld, waarna Steijn er snel bij was om de bal in te tikken. NEC kreeg via Verdonk nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Unnerstall stond in de weg. Daarmee pakte Twente op de valreep de 3 punten in Nijmegen.