FC Twente heeft beet! Joseph Oosting definitief de nieuwe trainer
i

Pro Shots

FC Twente heeft beet! Joseph Oosting definitief de nieuwe trainer

Jeroen Rooseboom • 12:28, 12-04-2023 / Laatste Update: 12:25, 08-01-2024

Het zat er al dagen aan te komen en is nu is het definitief: Joseph Oosting is de nieuwe trainer van FC Twente. De 51-jarige Drent tekent een contract voor 2 jaar met de optie voor nog een seizoen. Hij is bezig aan zijn 2e jaar bij RKC.

Dinsdagavond werden de laatste details tussen alle partijen gladgestreken, woensdagmorgen werden de spelersgroepen van FC Twente en RKC ingelicht. Dat Oosting de opvolger van Ron Jans zou worden was geen verrassing meer. Nadat Peter Bosz had aangegeven dat hij FC Twente niet zag zitten, gingen alle pijlen in Enschede meteen naar Oosting. Die was vanaf het eerste moment met Bosz de topkandidaat.

Presentatie volgt later

Omdat Oosting zich de rest van het seizoen wil focussen op zijn klus bij RKC, wordt hij pas na het seizoen officieel gepresenteerd. Met RKC is hij nog in de race voor Europees voetbal. In de voorlaatste speelronde gaat FC Twente op bezoek in Waalwijk. Daarna zouden beide teams elkaar nog kunnen treffen in de Europese play-offs.

De enige woorden die hij kwijt wil staan in een persbericht van FC Twente. "Ik ben er enorm trots op om komend seizoen trainer van FC Twente te zijn", zo laat hij weten. "Ik kom uit Noordoost Nederland en daar is FC Twente ook een begrip, een grote club met een enorme supportersschare. De wedstrijden in De Grolsch Veste zijn altijd fantastisch."

Ambities

"FC Twente heeft de laatste jaren weer stappen gemaakt en de ambities die de club heeft spreken mij enorm aan. Aan de verdere ontwikkeling van de club wil ik graag een bijdrage leveren. Bij FC Twente werken vraagt meer dan 100%, die verantwoordelijkheid voel ik. FC Twente is een club van de regio en het volk, ik denk dat de club bij mij past."