FC Twente herstelt zich van verliezen en heeft makkelijke avond tegen Excelsior

Eimert Pruis • 00:57, 01-09-2022 / Laatste Update: 09:49, 12-12-2023

FC Twente heeft het winnen weer opgepakt in de Eredivisie. De Enschedese club was het even kwijt na de Europese uitschakeling door Fiorentina. Bij FC Volendam werd verloren (1-0), maar de inhaalwedstrijd thuis tegen Excelsior was een makkie: 4-0.

De ploeg van trainer Ron Jans ging voortvarend van start in De Grolsch Veste. Na 8 minuten stond het al 2-0 via Denilho Cleonise en Christos Tzolis. De Griek was de vervanger van Virgil Misidjan. De buitenspeler was zo boos dat hij wissel stond dat hij dat niet accepteerde. En dus zette Jans hem voor 1 wedstrijd buiten de selectie.

Cerny laat zich snel zien

Vaclav Cerny krijgt voorlopig ook de voorkeur boven Misidjan, die het in het begin toch aardig deed bij Twente. Cerny liet zich ook nog zien bij Twente. Hij viel in voor Cleonise en maakte een minuut later de 3-0 op aangeven van Gijs Smal. In blessuretijd maakte hij er nog 4-0 van.

Zerrouki dankjewel

In de 84e minuut kreeg Ramiz Zerrouki nog soort van een bedankwissel. Zo van bedankt dat je (nog) niet loopt te muiten. De middenvelder wil dolgraag naar Feyenoord, maar Twente houdt de transfer tegen. Het lijkt er daarom op dat Zerrouki in Enschede blijft.

Twente op weg naar meer?

Twente kan zo op zoek gaan naar goede resultaten en heel misschien wel de 4e plek van vorig seizoen verbeteren. Op dit moment staat de club 5e met 9 punten uit 4 wedstrijden. Excelsior was het seizoen nog zo goed begonnen met 2 zeges, maar na wedstrijden tegen PSV (1-6) en Twente (3-0) weet de club ook weer waar het staat (7e).

Van Wolfswinkel scoorde deze keer niet, maar gaf wel de assist bij het doelpunt van Tzolis