FC Twente is klaar voor kraker om plek drie tegen AZ: 'Ben benieuwd hoe we erop staan'
i

ProShots

FC Twente is klaar voor kraker om plek drie tegen AZ: 'Ben benieuwd hoe we erop staan'

Jeroen Rooseboom • 15:56, 12-01-2024 / Laatste Update: 06:45, 15-01-2024

Trainer Joseph Oosting van FC Twente kijkt uit naar het thuisduel van zaterdag met AZ. "Ik heb er enorm veel zin in en ben benieuwd hoe we erop staan bij de hervatting van de competitie", vertelt hij op de website van de club uit Enschede.

"Tijdens het trainingskamp hebben we kunnen doen wat we wilden, op het veld en daarbuiten. Je moet altijd afwachten hoe zich dat ontwikkelt, maar ik heb er wel een goed gevoel over. Wij zijn er klaar voor."

1 punt voorsprong

FC Twente staat op de derde plaats van de Eredivisie, met een voorsprong van 1 punt op de tegenstander uit Alkmaar. Ajax, de nummer 5 van de ranglijst, volgt op 9 punten. De club uit Amsterdam hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, de huidige nummer 6 van de Eredivisie.

"AZ zit goed in elkaar. Dat is een ploeg met wapens en een goede spelopvatting", zei Oosting, die geen beroep kan doen op de geschorste Michal Sadilek. "We hebben door wat kleine klachten nog een paar vraagtekens in de selectie en moeten kijken hoe zich dat laat aanzien", besloot de coach van de club uit Enschede.