FC Twente legt stadionverboden op na Hammarby-rellen: 'Dat gedrag past niet bij ons'
i

Pro Shots / Nico Brekelmans

FC Twente legt stadionverboden op na Hammarby-rellen: 'Dat gedrag past niet bij ons'

Trevor Wagener • 14:39, 18-08-2023 / Laatste Update: 14:54, 08-01-2024

FC Twente heeft 28 fans met onmiddellijke ingang een voorlopig stadionverbod opgelegd voor uit- en thuiswedstrijden van de Enschedese club. Het gaat om personen die mogelijk betrokken waren bij de ongeregeldheden op de hoofdtribune tijdens de wedstrijd tegen Hammarby IF, van eind vorige maand.

Mede als gevolg hiervan zijn tijdens de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe over 2 weken géén supporters welkom onder het uitvak, meldde de club uit Enschede. Het stadionverbod voor de 28 supporters geldt totdat er een 'definitieve beslissing' in de zaak is genomen.

FC Twente deelde mee dat de betreffende supporters hierover deze week een brief ontvangen. Hierin staat dat zij zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan ernstig wangedrag. De voetbalclub verwacht dat nog enkele tientallen mensen een stadionverbod krijgen.

Stadionverboden na rellen Twente - Hammarby

"We hebben steeds gezegd dat dit gedrag niet bij FC Twente past", viel te lezen in een verklaring van algemeen directeur Paul van der Kraan op de website van de club. FC Twente doet samen met de KNVB, de politie en het Openbaar Ministerie onderzoek om de daders van de ongekende ongeregeldheden te achterhalen.

FC Twente heeft zich donderdagavond gekwalificeerd voor de play-offs van de Conference League. De club versloeg Riga FC met 0-3. Volgende week speelt de club in het Turkse Istanbul tegen Fenerbahçe. De week erna is de thuiswedstrijd tegen die club. Tijdens deze wedstrijd krijgen supporters onder het uitvak eenmalig een andere plek toegewezen.

Zien 🎥: Check hier de samenvatting van de return tussen FC Twente en Riga

Ander plekkie

De reden is dat het volgens de club onder meer tijdens de wedstrijd tegen Hammarby IF 'geen pretje' was om onder het uitvak te zitten. "Het voelde toen simpelweg niet veilig." Als FC Twente van Fenerbahçe wint, plaatst het zich voor de groepsfase van de Conference League.

Na het duel met Hammarby IF van eind juli in voetbalstadion De Grolsch Veste werd op de tribune en buiten het stadion gevochten. Meerdere mensen werden nadien gearresteerd.

🎟️ 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭𝐯𝐞𝐫𝐤𝐨𝐨𝐩 𝐮𝐢𝐭𝐰𝐞𝐝𝐬𝐭𝐫𝐢𝐣𝐝 𝐅𝐞𝐧𝐞𝐫𝐛𝐚𝐡𝐜𝐞

🔴 De kaartverkoop voor het uitduel tegen Fenerbahce start zaterdag 19 augustus om 13.00 uur.

👉 Er verschijnt een formulier op https://t.co/PoSIVKwX2l#FENTWE#FCTwente pic.twitter.com/VCWxmqEdus

— FC Twente (@fctwente) August 18, 2023

❌ We zien dat er wedstrijdkaarten worden gevraagd en aangeboden via Marktplaats. Dit is niet toegestaan en wij zullen hierop handhaven door deze tickets te blokkeren.#FCTwente

— FC Twente (@fctwente) August 18, 2023