FC Twente rolt Excelsior binnen een kwartier op en speelt de pot rustig uit
FC Twente viert een goal © ProShots

FC Twente rolt Excelsior binnen een kwartier op en speelt de pot rustig uit

20:52, 10-02-2024 / Laatste Update: 20:52, 10-02-2024

Excelsior heeft thuis verloren van FC Twente. De Tukkers hadden binnen een kwartier een 3-0-voorsprong te pakken en er leek een afranseling op komst. Maar dat bleek ook de eindstand te worden.

Excelsior werd in de beginfase totaal weggespeeld door de gasten. Na twee minuten stond Twente op voorsprong, na vijf minuten lag de tweede er al in en na dertien minuten was het wel min of meer beslist in het Van Donge & De Roo Stadion.

Dat waren gelijk ook de enige drie schoten op doel van de gasten. Duidelijk met de rem erop poogden ze de drie punten met minimale inspanning naar Enschede te krijgen. Hier en daar een kansje van Excelsior daargelaten, slaagde Twente uitstekend in die missie.

Records

De cijferfreaks van Opta weten dat Twente in de Eredivisie nooit eerder in een uitduel zo snel een 2-0-voorsprong pakte. En het was de snelste 3-0-voorsprong voor een uitploeg in de Eredivisie sinds oktober 2003.

Eredivisie

Twente heeft na 21 speelronden in de Eredivisie 44 punten, oftewel twee minder dan nummer twee Feyenoord. De Rotterdammers komen zondag in actie, thuis tegen Sparta.