FC Twente slaat tegen AZ toe in strijd om plek 3 in Eredivisie

ProShots

Marcel Roes • 21:43, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:53, 15-01-2024

FC Twente en AZ streden zaterdag in Enschede om plek 3 in de Eredivisie. De thuisploeg trok aan het langste eind: 2-1. Na 16 speelronden had Twente slechts 1 punt meer dan AZ vergaard.

De jacht op plek 3 begon voortvarend voor AZ. Jens Odgaard maakte na 4 minuten zijn 1e treffer van dit seizoen in de Eredivisie. De assist was van Mayckel Lahdo. Daarna trokken de Tukkers wat steviger aan de touwtjes. Zo was er een redding van Owusu-Oduro na een inzet van Michel Vlap en claimde FC Twente-spits Manfred Ugalde een strafschop.

Rust: 1-1

De spelers gingen naar de kleedkamers met een stand van 1-1. Vlak voor rust kopte Manfred Ugalde raak. De aanvaller uit Costa Rica werd bediend door Carel Eiting.

2e helft

Na rust hield de druk van Twente aan. AZ, dat maar 2 van de vorige 6 speelronden had gewonnen, had veel minder balbezit, passte onnauwkeurig en kon Twente-aanvaller Sam Steijn niet aan banden leggen.

Het duurde nog eventjes voordat Twente het overwicht vervatte in een voorsprong. In de 70e minuut was het zover: Ugalde maakte zijn 2e van de avond, ditmaal na een assist van Daan Rots.

Bijna 2-2

Ondanks dat AZ tekort schoot in het duel, en in de 2e helft weinig meer gedaan kreeg, was er toch nog een kans op de gelijkmaker. Dat lukte niet helemaal op eigen kracht: door een foutje van Joshua Brenet kreeg Ruben van Bommel de 2-2 in zicht, maar Twente-keeper Lars Unnerstall was de reddende engel met een fraaie reflex.

De gasten traden onder de lat aan met de 19-jarige Rome-Jayden Owusu-Oduro. Dat was het competitiedebuut voor de keeper uit Purmerend.