🎥​ | FC Twente trapt Hongaarse vlogger uit stadion: 'Alsof ik crimineel ben'

Marcel Roes • 20:08, 20-09-2023 / Laatste Update: 03:34, 12-12-2023

FC Twente heeft zondag bij de wedstrijd tegen Ajax een Hongaarse vlogger uit het stadion gezet. De club vond dat de Hongaar overlast veroorzaakte. Ook filmde hij de wedstrijd en dat is in De Grolsch Veste verboden.

De voetbalvlogger wilde een reportage maken over de sfeer in en rond het stadion. In de 60e minuut zetten 5 stewards Hungarian Football Vlogger uit het stadion.

Crimineel

"Ik werd het stadion uitgezet alsof ik een crimineel was. Ik ben zelfs door een steward tegen mijn been geschopt", vertelt hij in een vlog op YouTube.

"Nadat ik uit het stadion werd gezet kwam de politie naar me toe en die verzocht me het gebied te verlaten. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo ben vernederd."

Overlast

FC Twente-woordvoerder Richard Peters vertelt aan het AD dat de Hongaar de huisregels van de club overtreden. "Hij was ook overduidelijk tot last van andere supporters in het stadion."

Peters zegt niet wat er dan precies is gebeurd.

"Onze stewards zijn meermaals bij hem geweest. Hij weigerde echter om zijn gedrag te veranderen. De persoon is na meerdere waarschuwingen uit het stadion gezet."