FC Twente zet krachtsverschil niet om in goals en moet met minimale winst richting Zweden

Yvo van Dorst • 23:55, 27-07-2023 / Laatste Update: 05:02, 12-12-2023

FC Twente heeft zijn 1e duel in de voorronde van de Conference League gewonnen. In eigen huis werd het Zweedse Hammarby IF met 1-0 aan de kant gezet. Sem Steijn was de enige doelpuntenmaker in De Grolsch Veste.

Voor aanvang van de wedstrijd lieten de fans van Hammarby zich al niet van hun goede kant zien. Tijdens een minuut stilte voor Twente-spelers Theo Pahlplatz en Dais ter Beek zongen de Zweedse supporters gewoon door en staken ze vuurwerk af.

Openingsfase

Het was vanaf het begin duidelijk dat de Zweedse tegenstander niet was gekomen om aan te vallen. Regelmatig was doelman Lars Unnerstall de enige speler op de helft van FC Twente. Enorme kansen kregen de Tukkers dan weer niet, net als de Zweden. Naarmate de 1e helft vorderde kregen Daan Rots en Michel Vlap nog wat kansen, maar gescoord werd er niet.

Goudhaantje Steijn

Na rust duurde het nog steeds even tot het krachtsverschil werd uitgedrukt in goals, maar uiteindelijk lukte het wel. Sem Steijn was de gelukkige die mocht aantekenen voor de Twentse openingstreffer. Youri Regeer en Naci Ünüvar mochten in de slotfase nog hun officiële debuut maken voor FC Twente.

Return

De stand bleef uiteindelijk 1-0, waardoor de return in Zweden nog steeds openligt. Op donderdag 3 augustus speelt Twente in de Tele2 Arena de belangrijke uitwedstrijd. Bij winst of een gelijkspel stoten ze door naar de volgende ronde van de Conference League-kwalificatie.