FC Utrecht laat weinig heel van Fortuna Sittard en evenaart clubrecord
Feest bij FC Utrecht. © Pro Shots

FC Utrecht laat weinig heel van Fortuna Sittard en evenaart clubrecord

16:25, 11-02-2024 / Laatste Update: 17:18, 11-02-2024

Dankzij een overtuigende zege op Fortuna Sittard heeft FC Utrecht het eigen clubrecord geëvenaard. Voor de dertiende keer op rij werd niet verloren in de Eredivisie.

Het werd zondagmiddag in Utrecht 4-0 verslagen door doelpunten van Taylor Booth (2x), Othmane Boussaid en Sam Lammers. De ploeg van trainer Ron Jans passeerde Almere City en Fortuna Sittard op de ranglijst en steeg naar de tiende plaats. In het seizoen 1990/1991 bleef Utrecht onder Ab Fafié ook dertien opeenvolgende duels ongeslagen.

De Amerikaanse spits Booth schoot na 21 minuten spelen met links raak na een steekbal van Lammers. Niet veel later voorkwam Fortuna-doelman Michael Verrips met een knappe redding een treffer van Lammers. 

In de tweede helft liep FC Utrecht verder weg bij Fortuna Sittard Boussaid vond de linkerhoek achter Verrips en Booth maakte zijn tweede van de middag. Vorige week maakte Booth al een hattrick tegen FC Volendam.

Lammers knalde de bal in de slotfase vanuit een moeilijke hoek met links binnen en bepaalde daarmee de eindstand. Het was de eerste goal van de huurling van Rangers FC in het shirt van FC Utrecht, dat volgende week zondag op bezoek gaat bij FC Twente.