FC Utrecht en trainer Michael Silberbauer na ongekend slechte seizoensstart uit elkaar
i

ANP

FC Utrecht en trainer Michael Silberbauer na ongekend slechte seizoensstart uit elkaar

Trevor Wagener • 11:36, 29-08-2023 / Laatste Update: 05:11, 12-12-2023

Michael Silberbauer is niet langer de trainer van FC Utrecht. Dinsdag is besloten om niet met elkaar door te gaan. De beslissing volgt op het crisisberaad van maandag. Dat heeft FC Utrecht deze dinsdagochtend bekend gemaakt.

Lees ook: wordt dit de nieuwe trainer van FC Utrecht?

“Eind vorig seizoen en de seizoenstart waren niet zoals we hadden gehoopt. Gedurende het seizoen evalueren we regelmatig met de hoofdtrainer, zoals we dat nu ook gedaan hebben”, legt zei technisch directeur Jordy Zuidam op de site van FC Utrecht. Assistent-trainer Rob Penders neemt voorlopig het stokje over. FC Utrecht hoopt op korte termijn een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen.

Slechte start

FC Utrecht kent een beroerde seizoensstart met 3 verliespartijen in even zoveel wedstrijden. Hierdoor staat de club gedeeld laatste in de eredivisie. Afgelopen zondag leed het elftal van Michael Silberbauer een 1-0 nederlaag bij PEC Zwolle.

Vooral de wijze waarop dit gebeurde was opmerkelijk. De spelers oogden ronduit ongeïnspireerd. Alleszeggende statistiek, zondagmiddag, na een tamelijk lusteloos optreden van zijn elftal: qua expected goals 'scoorde' FC Utrecht het cijfer 0,06. Ofwel: bijna niets.

Silberbauer weg

FC Utrecht heeft ook nog geen enkele goal gemaakt dit seizoen. “Het is niet gelukt is om stabiliteit in de ploeg te brengen", aldus Michael Silberbauer op de site van FC Utrecht. "Het was onze ambitie om aanvallend voetbal met energie te spelen, dat is met pieken en dalen gegaan. Opgeteld bij de start van het seizoen, is nu besloten dat onze wegen scheiden."

In 2008 begon Silberbauer als speler in de Domstad. Als middenvelder kwam hij 113 keer in actie voor de club. Hij was aanvoerder tijdens onder meer de succesvolle Europese campagne van de jaargang 2010/2011.

Vacature in de Galgenwaard

Later diende hij als assistent-trainer FC Luzern, FC Basel, FC Utrecht en FC Midtjylland. Om later als hoofdcoach aan de slag te gaan bij het Canadese Pacific FC. Afgelopen januari streek hij dus als hoofdtrainer neer in Galgenwaard.