FC Utrecht pakt broodnodige punten op bezoek bij Go Ahead Eagles

ProShots

Joris Kaper • 15:09, 10-12-2023 / Laatste Update: 21:23, 08-01-2024

FC Utrecht heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd er met 0-2 gewonnen en die punten zijn in Utrecht hard nodig. De eindstand stond al na 28 minuten op het scorebord.

Victor Jensen zetten de uitploeg al na 10 minuten op voorsprong, en na 28 minuten verdubbelde Bart Ramselaar de score voor Utrecht. Ondertussen had ook GAE de nodige kansen, maar het vizier stond niet op scherp. In de 2e helft gingen de Eagles op jacht naar de gelijkmaker en waren er ook nog de nodige kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Ondertussen vermaakten enkele fans op de tribune zich wel met een kerstboom:

Punten hard nodig

FC Utrecht begon de competitie enorm slecht, maar de laatste weken worden de broodnodige punten gesprokkeld. Sterker nog: na de winst tegen Go Ahead Eagles zijn de Domstedelingen al 7 duels zonder nederlaag: 3 zeges en 4 keer een gelijkspel. Daarmee stijgt de ploeg van trainer Ron Jans naar een voorlopig 13e plek met 16 punten uit 15 duels.

Go Ahead Eagles had in de subtop van de Eredivisie goede zaken kunnen doen en Ajax kunnen achterhalen, maar blijft nu 6e met 22 punten uit 15 wedstrijden.