FC Volendam bedankt ontslagen voorzitter Jan Smit: 'Kom gerust weer langs'
i

ProShots

FC Volendam bedankt ontslagen voorzitter Jan Smit: 'Kom gerust weer langs'

Joris Kaper • 15:43, 11-12-2023 / Laatste Update: 07:30, 07-01-2024

De deur van FC Volendam staat 'altijd open' voor oud-voorzitter en zanger Jan Smit. Dat zegt de club in een verklaring op hun website. Het bestuur werd in november ontslagen door de RvC.

In het dankwoord zegt de club dat het bestuur heeft bijgedragen aan het weer op de kaart zetten van FC Volendam. De club zegt ook dankbaar te zijn dat bestuursleden Jan Smit, Hans Bond, Gerben Matroos en Corn Veerman zich met 'hart en ziel' hebben ingezet.

Bedankje voor Jan Smit

Jan Smit wordt in het bijzonder bedankt: "Zonder de andere bestuursleden tekort te doen, willen we graag een speciaal dankwoord richten aan Jan Smit. Met 10 jaar aan bestuurservaring, waarvan anderhalf jaar als voorzitter, heeft FC Volendam zich geen beter visitekaartje voor de club kunnen wensen. Je stond altijd klaar voor collega's, supporters en commerciële partners. Na ongeveer alle denkbare functies binnen de club te hebben bekleed, van ballenjongen tot commercieel directeur, stond het in de sterren geschreven dat jij onze voorzitter zou worden. En op dat gegeven zijn we ontzettend trots."

'Kom gerust weer langs'

"We hopen dat je altijd een FC Volendammer bent en blijft met een oranje hart. Onze deur staat altijd voor je open. Onze dank is groot. Kom gerust weer langes in dat stadion van uis, aldus het bericht, dat ondertekend is door de Raad van commissarissen, directie en medewerkers van FC Volendam.

Opvallend

Opvallend is dat het bericht ook ondertekend is door de RvC. Die hadden juist mot met Jan Smit en de rest van het bestuur en ontsloeg hen daarom. De problemen waren compleet toen ook de technische staf met trainer Wim Jonk opstapte vanwege het besluit van de RvC.