FC Zürich klaagt bij UEFA over behandeling supporters bij PSV: 'Onacceptabel'
i

ANP

FC Zürich klaagt bij UEFA over behandeling supporters bij PSV: 'Onacceptabel'

Eimert Pruis • 23:02, 14-10-2022 / Laatste Update: 01:51, 08-01-2024

FC Zürich dient een klacht in bij de Europese voetbalbond UEFA over de gebeurtenissen rondom de wedstrijd in de Europa League tegen PSV van afgelopen donderdag. De Zwitsers sturen een protestbrief naar de bond, melden ze op de website van de club.

"Vanwege de onacceptabele omgang met de supporters van FCZ en de officials bij de stadiontoegang in de 4e groepswedstrijd van de Europa League tegen PSV Eindhoven, zal FC Zürich een protestbrief bij de UEFA inleveren", schrijft de club.

Onrustig op de Markt

Voorafgaand aan PSV tegen FC Zürich was het onrustig op de Markt in Eindhoven. Supporters gooiden onder meer met meubilair van horecagelegenheden en zochten de confrontatie met de politie. Daarbij raakten 3 agenten lichtgewond en werden 4 supporters van FC Zürich aangehouden.

Supporters gescheiden

Na ingrijpen van de Mobiele Eenheid werden de supporters van beide clubs gescheiden van elkaar naar het stadion begeleid. Veel meegekomen fans van de Zwitserse club besloten al voor het duel terug te reizen naar Zwitserland. PSV won de wedstrijd in Eindhoven met 5-0.

Lees ook: Zürich-fans skipten duel met PSV uit protest tegen 'extreem politiegeweld'