Feest in (een deel van) Milaan: Inter met De Vrij na 11 jaar weer kampioen van Italië

Getty

Sjors Tanis • 18:52, 02-05-2021 / Laatste Update: 06:05, 07-01-2024

Inter Milaan is voor het eerst sinds 2010 weer kampioen van de Serie A. Door het puntenverlies van Atalanta bij Sassuolo (1-1) is de ploeg van verdediger Stefan de Vrij niet meer te achterhalen.

In Italië staan nog 4 duels op het programma.

Rode kaart Atalanta-doelman

Pierluigi Gollini, doelman van Atalanta, kreeg na 22 minuten al direct rood. Robin Gosens zette de bezoekers met 10 man toch op voorsprong, maar Domenico Berardi maakte na 52 minuten de 1-1 uit een pingel. Sassuolo-speler Marlon moest een kwartier voor tijd met 2 keer geel van het veld en daarna miste Luis Muriel een strafschop voor Atalanta. Zo bleef het bij 1-1 en werd Inter voor het eerst in 11 jaar kampioen in de Serie A.

Napoli speelde tegen Cagliari met 1-1 gelijk en komt daarmee op 67 punten, 2 punten minder dan nummer 2 Atalanta én AC Milan. De strijd om plek 2 blijft dus enorm spannend. Juventus kan vanavond óók op 69 punten komen.