Feest in Emmen! Club keert na een jaar afwezigheid terug in de Eredivisie

Sjors Tanis • 23:54, 15-04-2022 / Laatste Update: 07:51, 12-12-2023

FC Emmen speelt volgend seizoen na een jaar afwezigheid weer in de Eredivisie! De ploeg van trainer Dick Lukkien won op bezoek bij FC Dordrecht (0-1) en de koploper kan niet meer uit de top-2 vallen. De nummers 1 en 2 in de Keuken Kampioen Divisie promoveren rechtstreeks naar het hoogste niveau.

De titel is nog niet binnen voor FC Emmen. De koploper heeft 77 punten na 35 (van de 38) wedstrijden. Achtervolger FC Volendam heeft 9 punten minder, maar ook een duel minder gespeeld. Zaterdag neemt Volendam het op tegen Jong Ajax.

Goal in blessuretijd 1e helft

FC Emmen kende bepaald geen makkelijke avond in Dordrecht. De thuisploeg hield vooral tegen en de bezoekers konden maar moeilijk tot kansen komen. In de blessuretijd van de 1e helft was het toch raak. Rui Mendes wipte de bal fraai over de keeper van FC Dordrecht heen: 0-1.

Na rust wilde FC Emmen niet te veel risico's nemen en daar werd de wedstrijd niet spectaculairder van, want FC Dordrecht oogde onmachtig. Het bleef, ondanks een rode kaart van FC Emmen-verdediger Keziah Veendorp een kwartier voor tijd, bij 0-1 en dus kon het feest in Emmen losbarsten. Trainer Lukkien en zijn ploeg zijn volgend seizoen weer actief in de Eredivisie. En dat terwijl FC Emmen na 5 speelrondes nog rond plaats 18 op de ranglijst bivakkeerde.