Felix Zwayer keert na beschuldigingen Dortmund terug als scheids: 'Ik voel me weer goed'
i

Getty Images

Felix Zwayer keert na beschuldigingen Dortmund terug als scheids: 'Ik voel me weer goed'

Bart van der Wijst • 20:52, 09-02-2022 / Laatste Update: 04:26, 12-12-2023

Felix Zwayer keert de komende tijd terug als scheidsrechter. De Duitser kapte er in december voor een hele poos mee nadat heel Borussia Dortmund, en in het speciaal Jude Bellingham, kwaad op hem was. Zwayer was de scheidsrechter bij de verloren wedstrijd tegen Bayern München (2-3).

"Na de voor mij en mijn familie zeer stressvolle gebeurtenissen en momenten, besloot ik tijd te nemen om na te denken over mijn persoonlijke en sportieve situatie. Ik heb de tijd gebruikt om me op belangrijke zaken te richten en de situatie te laten bezinken", aldus Zwayer in een statement dat door de Duitse voetbalbond (DFB) werd gepubliceerd.

Penalty's

Zwayer zag in december volgens spelers en staf van Dortmund een zuivere penalty voor hen over het hoofd. Hij gaf er wel eentje aan Bayern München. Trainer Marco Rose kreeg rood van Zwayer, Bellingham riep ergere dingen. De Engelsman kreeg een boete van 40.000 euro.

Zwayer is blij met zijn terugkeer. "Ik ben erg dankbaar voor alle discussies, de feedback en de daaruit voortvloeiende kansen en inzichten. Ik voel me weer goed, gesterkt en veilig. Na een aantal cursussen en workshops en een sportieve prestatiecontrole, ben ik er klaar voor om terug te keren."