Feyenoord begint allereerste wedstrijd Arne Slot met gelijkspel
i

Pro Shots

Feyenoord begint allereerste wedstrijd Arne Slot met gelijkspel

Bart van der Wijst • 16:58, 26-06-2021 / Laatste Update: 18:51, 08-01-2024

Terwijl het EK nog in volle gang is, is Feyenoord alweer begonnen aan het nieuwe seizoen. De Rotterdammers startten afgelopen week met trainen, zaterdag was al de 1e oefenwedstrijd. Op Varkenoord, het jeugdcomplex, werd geoefend tegen AA Gent. De debuutwedstrijd van Arne Slot als trainer eindigde in 1-1.

Bij Feyenoord begonnen nieuwelingen Guus Til en Franco Antonucci aan de wedstrijd. Op bepaalde momenten was de hand van Slot al zichtbaar, Feyenoord zette vroeg druk op de opbouw van Gent.

Talenten

Voor de pauze speelden de grote jongens als Justin Bijlow, Marcos Senesi en Jens Toornstra. Er werd voor rust niet gescoord. Na de thee wisselde Slot traditiegetrouw zijn hele ploeg, toen kregen de talenten van Feyenoord de kans. Tarik Tissoudali, oud-De Graafschap onder meer, zette Gent op voorsprong. Naoufal Bannis maakte niet veel later de gelijkmaker.

Bij Feyenoord debuteerde Antoni Milambo, de middenvelder vierde in april pas zijn 16e verjaardag. Ook Devin Remie (18), Sondre Skogen (20), Sem Valk (19), Denzel Owusu (18) en Lennard Hartjes (18) maakten hun eerste minuten in Feyenoord 1.

Volgende week oefent Feyenoord wederom op Varkenoord, dan tegen het Griekse AEK Athene. Bij die wedstrijd zijn supporters welkom.