Feyenoord bereikt laatste voorronde Conference League na nieuwe simpele zege op FC Luzern
i

Pro Shots

Feyenoord bereikt laatste voorronde Conference League na nieuwe simpele zege op FC Luzern

Sjors Tanis • 23:49, 12-08-2021 / Laatste Update: 00:30, 08-01-2024

Feyenoord kan het hoofdtoernooi van de nieuwe Conference League ruiken. De Rotterdammers staan in de laatste voorronde na een nieuwe 3-0 zege op FC Luzern (6-0 totaal).

In de volgende ronde neemt Feyenoord het op tegen IF Elfsborg uit Zweden.

Oppermachtig Feyenoord

Vorige week won de ploeg van trainer Arne Slot al met 3-0 van Luzern en ook de eigen Kuip heerste Feyenoord vanaf de 1e minuut tegen het team waar Jordy Wehrmann (oud-Feyenoord) meespeelde. Dat leidde in de 9e minuut tot de 1-0 van Alireza Jahanbakhsh en in de 34e minuut ook tot de 2-0 van diezelfde Jahanbakhsh.

Feyenoord moest voor rust ook een tegenvaller verwerken, want Jahanbakhsh moest zich in de 42e minuut met een liesblessure laten vervangen.

Opnieuw 3-0

Na 3 minuten in de 2e helft maakte Luis Sinisterra de 3e Rotterdamse treffer in de Kuip. Bij die stand bleef het (net als vorige week in Zwitserland), waardoor Feyenoord zich plaatst voor de 4e en laatste voorronde van de Conference League.

Mooi feitje: in de 78e minuut viel Antoni Milambo in. De 16-jarige middenvelder werd geboren op 3 april 2005 en is daarmee de jongste debutant ooit voor Feyenoord. Dat was Georginio Wijnaldum met 16 jaar en 148 dagen, nu dus Milambo met 16 jaar en 131 dagen.

Laatste horde komt uit Zweden

Feyenoord wacht dus een 2-luik tegen IF Elfsborg voor een plek in het hoofdtoernooi van de Conference League. Elfsborg won met 4-1 van Velez Mostar uit Bosnië, na de 1-1 van vorige week. Op donderdag 19 augustus speelt Feyenoord thuis tegen de Zweden, een week later is de return.