Feyenoord doet het rustig aan met Heracles: check de statistieken
Santiago Gimenez scoorde de 2-0 voor Feyenoord tegen Heracles. ©Pro Shots

20:52, 10-03-2024 / Laatste Update: 23:02, 10-03-2024

Feyenoord heeft het zondagavond rustig aan gedaan met Heracles. De Rotterdammers wonnen thuis zakelijk met 3-0, dankzij doelpunten van Yankuba Minteh, Santiago Gimenez en Igor Paixao. Check de statistieken hieronder.

Na een klein halfuurtje kwam Feyenoord op voorsprong tegen Heracles. Yankuba Minteh was de afmaker, na een knap overstapje van Lutsharel Geertruida. Het betekende voor de Gambiaan zijn vierde doelpunt in de laatste drie Eredivisie-wedstrijden.

Santiago Gimenez maakte een paar minuten voor rust de 2-0 voor Feyenoord. Het was alweer zijn 21e treffer in de Eredivisie dit seizoen. De Mexicaan lijkt daarmee van zijn doelpuntendroogte af, nadat hij afgelopen wedstrijd ook scoorde tegen PSV.

In de tweede helft maakte invaller Igor Paixao uit een vrije trap de 3-0.

Opstellingen

Ivanusec hield onder andere Igor Paixão op de bank. Minteh is de rechtsbuiten tegen Heracles, wat betekent dat Bart Nieuwkoop ook op de bank moet plaatsnemen. Thomas Beelen staat weer centraal achterin, door afwezigheid van Gernot Trauner. Ook Calvin Stengs zit nog niet bij de selectie.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Minteh, Gimenez, Ivanusec.

Opstelling Heracles: Brouwer, Wieckhoff, Leerdam, Hoogma, Oppegard; Bruijn, De Keersmaecker, Hrustic; Limbombe, Hornkamp, Roosken.

Belang in de Eredivisie

Feyenoord komt door de zege weer op zes punten van achtervolger FC Twente. De Rotterdammers hebben dit Eredivisie-seizoen alleen nog de taak om de tweede plek vast te houden.

Heracles Almelo staat onderaan de middenmoot en moet nog waken voor degradatie. De promovendus heeft 23 punten na 25 wedstrijden en staat daarmee op de veertiende plek. RKC Waalwijk staat met 21 punten op de zestiende plek. De club die op die positie eindigt, moet play-offs spelen om promotie/degradatie.