Feyenoord doet het wéér in dying seconds: koploper wint van tiental Groningers

Bart van der Wijst • 23:01, 04-03-2023 / Laatste Update: 05:34, 12-12-2023

Feyenoord is er met héél veel moeite in geslaagd om de thuiswedstrijd met FC Groningen te winnen. De Rotterdamse koploper van de Eredivisie leek maar niet door de Groningse muur te komen. Toch viel de winnende treffer alsnog, zoals wel vaker de laatste weken in de slotfase: 1-0.

Met Elvis Manu als vooruitgeschoven pion waren de bezoekers het gevaarlijkst in de openingsfase. De bal stuiterde alleen bij de oud-Feyenoorder op de beslissende momenten van zijn voet. Daardoor bleef het 0-0.

Tijdrekken

FC Groningen kwam voor een puntje naar Rotterdam en dat was bij iedere doeltrap en ingooi te merken. De uitploeg nam de tijd en scheidsrechter Joey Kooij deelde daarom een gele kaart uit aan verdediger Isak Dybvik Määttä. Dat bleek achteraf een hele dure.

Feyenoord kwam in de slotfase van de eerste helft wel steeds vaker voor het doel van Michael Verrips. Toch leverde dat geen hele grote kansen op.

Rood

Kort na rust kreeg de eerder besproken Määttä rood van Kooij. Terwijl Alireza Jahanbakhsh op de grond lag, schopte de Noor de bal tegen Feyenoorder aan. Tweede geel en dus rood!

Alles of niets

Voor Groningen veranderde er weinig. Zij bleven met man en macht verdedigen en lange tijd leek dat succesvol te zijn. Arne Slot gooide ondertussen de ene na de andere middenvelder en/of aanvaller erin voor een verdediger om de winnende te forceren. Die kwam er. Oussama Idrissi draaide een voorzet erin en die werd door helemaal niemand aangeraakt: 1-0.

Even dacht Feyenoord nog op 2-0 te komen door een goal van invaller Ezequiel Bullaude. Dat feest ging niet door, omdat Santiago Giménez buitenspel stond in de aanval. Daardoor bleef het bij 1-0, maar het feest was er niet minder om in Rotterdam.