Feyenoord en Heerenveen spelen doelpuntloos zomeravondpotje
i

ProShots

Feyenoord en Heerenveen spelen doelpuntloos zomeravondpotje

Marcel Roes • 01:10, 14-08-2022 / Laatste Update: 00:06, 12-12-2023

Feyenoord en Heerenveen speelden een zomeravondpotje in De Kuip dat eindigde in 0-0. Ondanks de drinkpauzes waarin de spelers even af konden koelen kwam de match niet tot ontbranding. Feyenoord probeerde het wel, maar man of the match Andries Noppert (de keeper van Heerenveen) stond keer op keer in de weg.

De start was wel veelbelovend. Jacob Rasmussen kopte tegen de lat, Noppert keerde schoten van Sebastian Szymanski, en Javairo Dilrosun en Marcus Pedersen mikten naast.

Daarna beet Heerenveen zich vast in het duel. Heerenveen-trainer Kees van Wonderen liet zijn gedisciplineerd spelende formatie na balverlies terugzakken. De Rotterdammers hadden moeite met die muur van 5 man achterin.

0-0

Feyenoord-trainer Arne Slot bracht na ruim een uur Orkun Kökcü en Oussama Idrissi en haalde Sebastian Szymanski en Patrik Walemark naar de kant. Bijna werd het 0-1: Justin Bijlow redde bij een inzet van Amin Sarr.

12 minuten voor tijd liet Slot de Mexicaan Santiago Gimenez debuteren. Slot bracht ook Jens Toornstra en Alireza Jahanbakhsh nog in het veld. Het leidde tot een reeks net-niet-momentjes: Toornstra werkte de bal tegen Noppert, een poging van Kökcü werd geblokt en een kopkans van Trauner veranderde ook al niks aan de stand.