Feyenoord fladdert langs uitermate zwak Heracles: 4-0 in Almelo

Brian Vesseur • 17:24, 17-12-2023 / Laatste Update: 19:23, 05-01-2024

Feyenoord heeft zondagmiddag flink huisgehouden op bezoek bij Heracles Almelo. De regerend kampioen van de Keuken Kampioen Divisie werd van het kastje naar de muur getikt door de regerend kampioen van de Eredivisie. Uiteindelijk werd het 4-0 voor Feyenoord in Almelo.

Bij Heracles Almelo stond Hendrie Krüzen aan het roer, na het ontslag van John Lammers eerder deze week. Feyenoord speelde vorige week ook al tegen een club dat met een interim-trainer aan de wedstrijd begon. FC Volendam, onder leiding van Michael Dingsdag, hield Feyenoord heel lang op 1-1, maar in de blessuretijd werd het toch nog 3-1 voor de thuisploeg.

Stengs op dreef

Zo zwaar als Feyenoord het had tegen Volendam, zo makkelijk ging het tegen Krüzens Heracles. Al na 4 minuten kwam Feyenoord heel makkelijk op voorsprong, door Calvin Stengs. Santiago Gimenez zorgde voor de assist. In de 18e minuut was het voor de tweede keer raak en wederom was het Stengs, die ditmaal op aangeven van Quilindschy Hartman scoorde: 2-0.

Jij een goal, en jij een goal!

Na de thee was het na 3 minuten wederom raak. Stengs gaf een voorzet, David Hancko kopte door en Lutsharel Geertruida maakte uiteindelijk af. Voor de verdediger betekende het alweer zijn vierde Eredivisie-doelpunt van het seizoen. Even later mocht ook Quinten Timber zijn naam op het scorebord zetten, zijn zesde goal dit Eredivisie-seizoen.