Feyenoord geeft voetbalshow tegen Heerenveen en lijkt klaar voor de Champions League

Noah Hoogenboezem • 20:32, 16-09-2023 / Laatste Update: 07:38, 12-12-2023

Feyenoord is helemaal klaar voor het begin van de Champions League. De regerend landskampioen speelde zaterdag Heerenveen in De Kuip helemaal zoek en won met maar liefst 6-1. Daar mocht Heerenveen niet eens over klagen.

Feyenoord begon geweldig aan de wedstrijd met de ene mooie aanval na de andere. Na 20 minuten had Heerenveen-keeper Andries Noppert dan ook al 3 keer moeten vissen. Luka Ivanusec opende de score met zijn 1e Feyenoord-goal en daarna scoorden ook Mats Wieffer en Igor Paixao.

Een enorme score leek eraan te komen, maar bij rust was het door een goal van Simon Olssen slechts 3-1. Dat Feyenoord halverwege nog maar 3 keer gescoord had, kwam meer doordat spits Santiago Giménez last leek te hebben van een jetlag na zijn avonturen met de nationale ploeg van Mexico.

Heerenveen klungelt verder

Arne Slot zal de Mexicaanse spits in de rust even hebben wakker geschud, want na rust zorgde Giménez toch voor de 4-1. Heerenveen bleef zelf achterin klungelen en legde Feyenoord niets in de weg. Yankuba Minteh en Ondrej Lingr scoorden nog en dus won Feyenoord voor de 2e thuiswedstrijd op rij met 6-1. Heerenveen had zelfs geluk dat de uitslag niet nog hoger werd.

Zware week voor Feyenoord

Feyenoord gaat daardoor vol vertrouwen een belangrijke week in. Dinsdag staat de thuiswedstrijd tegen Celtic in de Champions League op het programma en volgende week zondag gaat Feyenoord op bezoek bij aartsrivaal Ajax.

Voor even koploper

Door de zege staat Feyenoord met 11 punten uit 5 wedstrijden voor eventjes bovenaan. PSV, dat 9 punten uit 3 heeft, kan bij een overwinning op NEC zaterdagavond de koppositie weer overnemen. Heerenveen staat 10e met 6 punten uit 5 wedstrijden.