Feyenoord heeft met gewenste nieuwe keeper binnen: ‘De cirkel is rond’
i

Pro Shots / Ron Jonker

Feyenoord heeft met gewenste nieuwe keeper binnen: ‘De cirkel is rond’

Robert Hüsken • 15:16, 01-09-2023 / Laatste Update: 01:26, 12-12-2023

Feyenoord heeft vrijdagmiddag de komst van Mikki van Sas wereldkundig gemaakt. De doelman komt transfervrij over van Manchester City en keert daarmee terug in Nederland.

Van Sas komt uit de jeugd van FC Utrecht. In de Onder-18 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Manchester City. Deze zomer liep zijn contract af, waardoor Feyenoord zijn kans schoon zag.

De Rotterdammers waren na de blessure van Justin Bijlow op zoek naar een extra doelman. Feyenoord heeft met Timon Wellenreuther en Kostas Lamprou al 2 fitte keepers in de selectie, maar daar komt Van Sas nu bij. Hij gaat spelen met rugnummer 39.

Trots

„De laatste dagen is het snel gegaan, en ik ben er trots op dat ik me nu speler van Feyenoord mag noemen”, vertelde Van Sas via de clubwebsite. „De cirkel is in zekere zin rond. Ooit ben ik in de F-jes al gescout en nu ben ik vele jaren later weer terug als contractspeler, met een hele hoop ervaring die ik onder andere heb opgedaan bij Manchester City. Hier bij Feyenoord wil ik de volgende stappen zetten in mijn carrière en ik hoop te kunnen bijdragen aan verder succes van de club.”