Feyenoord kijkt weer naar extra veiligheidsmaatregelen voor bekerduel tegen Ajax
i

Pro Shots

Feyenoord kijkt weer naar extra veiligheidsmaatregelen voor bekerduel tegen Ajax

Joris Kaper • 13:50, 06-03-2023 / Laatste Update: 01:07, 12-12-2023

Bij Feyenoord kan de veiligheidsorganisatie weer aan de slag! De club bekijkt welke extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden voor de bekerwedstrijd tegen Ajax. De rivalen ontmoeten elkaar begin april in De Kuip in de halve finales van de KNVB-beker.

Supporters van Ajax zijn dan opnieuw niet welkom, zoals al jarenlang het geval is in de competitiewedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Andersom zijn de Feyenoord-fans niet welkom in Amsterdam. "We bekijken nog welke maatregelen nodig worden geacht", zegt een woordvoerder van Feyenoord 2 dagen na de bekerloting.

"Zodra daar duidelijkheid over is, communiceren we uiteraard de besloten 'aanvliegroute'." De KNVB moet de precieze datum voor Feyenoord-Ajax (en SV Spakenburg-PSV) nog vaststellen. De halve finales staan gepland voor 4, 5 en 6 april.

Laatste ontmoeting

Feyenoord en Ajax troffen elkaar op 22 januari ook al in De Kuip, maar toen in de competitie. In De Kuip waren toen metershoge netten opgehangen tussen de tribunes en het veld, om zo te voorkomen dat supporters voorwerpen richting het veld zouden kunnen gooien.

ESPN was daardoor genoodzaakt om de camera's waarmee de wedstrijd wordt gefilmd veel hoger in het stadion te zetten, omdat de netten anders recht voor de lens zouden hangen. TV-kijkers klaagden toen al op social media over het hoge camerastandpunt. De netten waren daarop namelijk nog steeds te zien. Het duel eindigde in 1-1.